Terug naar de zon

Door ivo

Op mijn hotelkamer kan ik door de kieren van de raam- en deurkozijnen zo naar buiten kijken. Het was vannacht 1 graad, maar mijn slaapzak en de dekens van het hotel hebben me heerlijk warm gehouden. 

In de strakblauwe lucht staat de stralende zon me al uit te dagen om op te staan, maar de koude hotelkamer is niet erg uitnodigend. Ik stap meteen in mijn motorkleding zodat ik gelijk na het ontbijt kan vertrekken. 

Als ik in de ontbijtkamer vol verwachting aan wil schuiven blijkt er niets te zijn. Het personeel loopt rond in winterjas en met dekens om zich heen. Vreemd dat een hotel in deze jaarlijks terugkerende omstandigheden niet op kou is ingericht. Ik heb er al vrede mee om zonder ontbijt te vertrekken, maar ze vragen wat ik wil en dat wordt even later op mijn kamer gebracht. Bij het uitchecken verwachten ze ook nog dat ik het ontbijt betaal, maar door mijn overduidelijke verbazing, trekken ze dat gelukkig ook weer meteen in.

Ik zie een beetje op tegen de terugweg omlaag want de weg is echt erbarmelijk slecht en op vochtige plekken heel erg glad door klei-achtinge modder. Vooral dat laatste is moeilijk om dat de motor dan oncontroleerbaar is en zo onder me uit kan schuiven. Dus vingers weg van de voorrem en ABS aan. Het is in ieder geval een fijn gevoel om te weten dat de weg regelmatig door jeeps word bereden, dus hulp is nooit ver weg. Gelukkig is dat ook niet nodig want de afdaling gaat heel voorspoedig en is een goede manier om lekker op te warmen.

Beneden aangekomen twijfel ik nog even om toch verder Kashmir in te rijden maar de heerlijke warme zon lonkt me toch naar het zuiden en ik besluit om op m’n dooie gemak terug naar Islamabad te touren. Onderweg kom ik voor het eerst sinds maanden een McDonalds tegen en als ik daar stop voor een pauze wordt ik aangesproken door een groep vrienden die op de motor aan het touren is. Uiteraard wisselen we foto’s en contactgegevens uit, waarna ze hun weg weer vervolgen.

Na een heerlijke rit, met wat oponthoud wegens wegwerkzaamheden, kom ik net voor zonsondergang weer aan in het hotel waar ik de vorige dag vertrok. Mét verwarming, al is die hier nog niet nodig.

Dit bericht is geplaatst in Azie, Pakistan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NL