Gaudi eat your hart out

Door ivo

Ik vind het lastig om te bepalen welke stad mijn volgende bestemming gaat worden want ik heb geen idee hoeveel kilometer ik in India af kan leggen op een dag. Er zijn plekken in India die ik zeker wil zien, maar die zijn allemaal op meerdere dagen reizen afstand. 

Als ik ‘s-avonds met de eigenaresse van een restaurant aan de praat raak ontstaat het antwoord op de vraag waar ik naar toe ga. Ze vertelt dat ze uit een mooie stad op 250 km afstand van Amritsar komt en zo rij ik dus de volgende dag naar Chandigarh. Er is weinig verkeer op de tweebaanswegen en ik doe rustig aan anders ben ik veel te vroeg op mijn bestemming. De stad is anders dan andere steden, met een opgeruimde overzichtelijke lay-out en minder hectisch verkeer. Het hotelletje heeft een eigen restaurantje en voor omgerekend € 3,50 geniet ik van 3 kleine maar heerlijke gangen.

Er is weinig te bezichtigen in de stad, maar er is wel een uniek park met heel veel handgemaakte rotspartijen, mozaïeken en kunstzinnige beelden. En echt, Park Güell in Barcelona (bekend van de Gaudi mozaïeken) verbleekt er bij. Ik heb nog nooit zoveel stukgeslagen badkamers een nieuwe bestemming zien krijgen. Ik krijg de dag er dan ook gemakkelijk om. Vreemd dat het park nergens wordt genoemd of gepromoot want dat verdient het zeker. Er is zoveel te zien dat ik bijna vergeet om ook het aangrenzende meer te bezoeken. Net als vele Indiërs geniet ik er van de zon en de gezellige drukte. Nu nog even een tuktuk regelen voor de terugweg naar het hotel. 

Dit bericht is geplaatst in Azie, India

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NL