Crash op weg naar Jaipur

Door ivo

Al vroeg loop ik via de lege straatjes van de stad naar het centrum. De heilige koeien en de straathonden staan al bij de huizen te wachten op de offermaaltijd die ze krijgen voorgeschoteld. Ik ben op weg naar de pinautomaat want vandaag wordt mijn creditcard geblokkeerd. Die is een paar dagen geleden gehacked waarna enkele wazige afschriften hebben plaatsgevonden. Het online gedeelte is meteen geblokkeerd maar ik kan vandaag nog pinnen. Dan wordt ook dat geblokkeerd en wordt er een nieuwe kaart naar India opgestuurd. Met m’n zakken vol geld, voldoende om de 3 weken zonder kaart te overbruggen, loop ik terug naar het pension. 

Na het ontbijt ga ik weer op weg en dat voelt heerlijk. Maar liefst 10 dagen ben ik in Tourist Pension verbleven en vandaag zet ik koers richting Jaipur. Het schijnt een mooie stad te zijn en ik heb zin om weer nieuwe dingen te ontdekken. 

Als ik 30 km heb gereden kom ik in een wegopstopping bij een spoorwegovergang terecht. Er zijn werkzaamheden en het verkeer wringt zich in rijen dik naar voren, waar slechts enkele tegelijk over het spoor kunnen. Als ik net over het spoor ben verlies ik plotseling mijn evenwicht en val ik met motor en al in de 30 cm diepe wegafgraving naast me. Huh? Ik snap er niets van! Iemand moet me geraakt hebben. Ik lig met één voet vast onder de motor. Gelukkig schieten meteen 5-6 mannen te hulp en zetten ze de motor weer recht. Mijn laarzen hebben hun werk goed gedaan, ik heb niets opgelopen. 

Maar de motor is er slechter vanaf gekomen en is precies met het kleppendeksel op een steen gevallen waardoor dat is gebarsten. De olie drupt er uit. Kak! Wat nu. Ik besluit om de 30 km terug te rijden naar het Tourist Pension. Als ik daar ben aangekomen zit mijn laars en de zijkant van de motor helemaal onder de olie dus het is toch een serieus lek.

Ik bel voor advies naar mijn dealer in NL en de zoon van Rajesh begint in India rond te bellen. Toevallig heb ik tijdens de Bush Mechanic cursus, ter voorbereiding van deze reis, geleerd hoe ik een gat in het kleppendeksel moet dichten met kneedbaar metaal, dus ik begin ook aan de reparatie. Al snel blijkt dat een vervangend deksel in India niet te verkrijgen is maar nog dezelfde middag stuurt Keram Motorrad de benodigdheden op naar India, zodat ik over 2-3 weken het kleppendeksel zelf kan vervangen. Top!

De tijdelijke reparatie verloopt goed, dus ik kan morgen alsnog naar Jaipur vertrekken, maar het is toch spannend of de noodreparatie alle ritten de komende weken gaat houden. Tot de jaarwisseling maak ik een tour langs verschillende steden en over een week of 2 ben ik weer terug op mijn huidige plek, in de hoop dat mijn Visacard en het kleppendeksel dan zijn aangekomen.

Dit bericht is geplaatst in Azie, India

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NL