De Witte Tempel van Chiang Rai

Door ivo

Ik probeer iedere dag, route of bezienswaardigheid samen te vatten in maximaal 10 foto’s. Niet toevallig ook het maximale aantal in een Instagram bericht. Natuurlijk maak ik veel meer foto’s dan dat, soms maak ik vele tientallen foto’s van een gebeurtenis, maar daar wordt niemand gelukkig van, ik zelf ook niet, dus meer dan de helft gooi ik daarna weer weg om de beste te houden. 

Maar nu heb ik toch een probleem want de twee belangrijkste bezienswaardigheden in Chiang Rai zijn de witte en de blauwe tempel. En die zijn me toch fotogeniek! Zo prachtig dat iedere paar stappen die ik neem weer prachtige beelden verschijnen. Deze keer dan maar een paar berichten extra, met als eerste de witte tempel.

Wat Rong Khun, beter bekend als de Witte Tempel van Chang Rai, is een kunstexpositie in de stijl van een boeddhistische tempel. Ontwerper Chalermchai Kositpipat, ook privé-eigenaar, gebruikte alleen witte kleur om de zuiverheid van Boeddha weer te geven. Het bouwproject is gestart in 1997 en zal waarschijnlijk pas in 2070 klaar zijn!

Onofficieel wordt ook wel gezegd dat beide tempels gemaakt zijn om toeristen aan te trekken omdat Chiang Rai anders te weinig te bieden heeft, maar ze zijn hoe dan ook prachtig!

Dit bericht is geplaatst in Azie, Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NL