Het kriebelt al

Door ivo

De vertrekdatum (8 augustus) komt steeds dichterbij en dat merk ik aan alles. Steeds meer voorbereidingen die ik de laatste jaren ingepland had kan ik afvinken. Bijna iedere avond breng ik enkele uurtjes in mijn werkkamer door om internet af te struinen naar informatie over visa, open en gesloten landsgrenzen, ervaringen van andere reizigers en plekken die ik wil bezoeken. En nog steeds heb ik twee routes op de landkaart staan. Route A gaat naar het oosten, door Azie. Route B gaat naar het zuiden, door Afrika. Allebei de routes bevatten landen waar ik niet doorheen kan reizen vanwege politieke of pandemische redenen. De keuze kan ik nog uitstellen tot ik medio oktober in Iran ben.

Maar de voorbereiding beperken zich niet tot in mijn werkkamer. Omdat ik meer dan 30 landen zal bezoeken heb ik een tweede, extra dik, paspoort aangevraagd. Ruimte genoeg voor de vele stempels en handig als ik mijn originele paspoort even moet achterlaten bij een ambassade om een visum aan te vragen. Meteen 40 pasfoto’s laten maken zodat ik onderweg niet zonder kom te zitten.

Mijn motor is inmiddels voorzien van extra valbeugels en mooie bestickering met mijn reisnaam en verwijzingen naar internet. Die valbeugels heb ik overigens meteen getest op de offroad cursus die ik gevolgd heb, hahaha. Gelukkig geen schade aan de motor, maar wel een pijnlijke rug van het optillen. En zoals enkele dagen later bleek, ook een kapotte band door een roestige spijker. De Bush Mechanic cursus die ik eerder deed om onderweg banden te kunnen repareren is inmiddels al drie keer van pas gekomen, en ik ben nog niet eens vertrokken.

Verder ben ik twee keer bij de GGD op bezoek geweest voor alle inentingen (10 stuks!) en een extra COVID spuitje, aangezien ik de Janssen versie had gehad. Alles netjes genoteerd in het gele boekje en voorzien van de juiste stempels.

Ook het Carnet de Passage (wereldwijde import- en exportpapieren voor de motor) is aangevraagd bij de ADAC in Duitsland en zal kort voor mijn vertrek in de brievenbus zitten. Nu nog de procedure starten voor het visum voor Iran en de spullen die mee op reis gaan bij elkaar gaan zoeken om te kijken of wel alles in de motorkoffers en tassen gaat passen.

Dit bericht is geplaatst in Europe, Nederland

Een gedachte over “Het kriebelt al

  • Thijs 27 mei 2022 bij 5:24 pm Antwoord

    Geweldig Ivo, wat een avontuur! Met zo’n zorgvuldige voorbereiding zul je niet snel voor onverwachte situaties komen te staan. Top man! Ik vind het zelf al spannend 🏍😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NL